Chocolatechip brownies med pekannötter o vit choklad
En kladdig kaka fullproppad med vit choklad o pekannötter toppad med en mjölkchokladglasyr med en touch av ingefära.
Räcker till 1 långpanna
1 långpanna
Ingredienser
Så gör du
- 350 gram smör mjukt/rumsvarmt
- 6 deciliter strösocker
- 3 deciliter kakao
- 1 deciliter ljus sirap
- 0.5 tesked salt
- 6 stycken ägg
- 3 deciliter vetemjöl
- 400 gram vit choklad grovt hackad
- 200 gram pekannötter hela
Glasyr
- 3 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter mjölk
- 1 deciliter ljus sirap
- 1 tesked malen ingefära
- 400 gram mjölkchoklad
- 20 stycken pekannötter att garnera med
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa sedan smör och strösocker pösigt o blanda ner kakao, sirap och salt.
Nu rör man ner ett ägg i taget och sist vänder man ner vetemjölet.
Grovhacka den vita chokladen och rör ner den och hela pekannötter i smeten.
Ta fram en ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper -bred ut smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den.
Låt kakan svalna o gör glasyren under tiden.
Glasyr:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ingefära och ta av kastrullen från värmen o rör ner den finhackade mjölkchokladen i gräddblandningen tills den smält helt.
Bred ut glasyren över kakan o låt den stelna i kylen en stund innan du skär kakan i rutor.
Dekorera med pekannötter :)