Glutenfri mandeltårta
Recept på en härligt god tårta med mandelbotten, mörk choklad och apelsin. Passar perfekt för alla som är glutenallergiker.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 8 portioner
8 portioner
Ingredienser
Så gör du
Mandelkaka:
- 6 st stora äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 200 g mörk choklad hackad
- 2 st apelsiner zest
Ganache:
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- 100 g mörk choklad
Garnering:
- torkade blomblad
- pistagenötter
Mandelkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna och halva sockret med elvisp.
Blanda ner resten av sockret och vispa till en fast maräng.
Rör försiktigt ner mandelmjöl, vaniljpulver, hackad choklad och apelsinzest med en slickepott.
För över allt till en 22-24 cm springform.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
Låt svalna helt och gör under tiden ganachen.
Ganache:
Koka upp grädde och honung.
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Häll grädden över chokladen och rör runt till en slät blandning. Låt svalna i några minuter.
Gör små hål i kakan men hjälp av tex en tandpetare. Häll ganachen över kakan och låt stå i rumstemperatur.
Tag bort sidorna på springformen och garnera med torkade blomblad och pistagenötter.
Tips: Servera gärna med en klick vispgrädde.