Kokoskakor
En smaskig långpannekaka med en småseg kokosglasyr på, den är livsfarlig ljummen....
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st långpanna ca 45 bitar
1 st långpanna ca 45 bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 175 g matfett
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 8 msk kakao
- 2 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Glasyr
- 200 g kokosflingor
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 75 g matfett
- 2 msk vetemjöl
Smält matfettet, vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda kakao, salt, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten.
Blanda ner matfettet och rör ihop.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, grädda 20 min i 200 grader (jag gräddade 15 min men jag hade
ingen långpanna utan tog en djup plåt, den var dock större än en långpanna).Värm under tiden ingredienserna till glasyren i en gryta under omrörning, bred försiktigt ut glasyren på kakan.
Grädda klart i ca 10 min tills kakan fått fin färg, låt svalna och skär i rutor.