Perfekt morotskaka
Är du sugen på en morotskaka? Prova då detta recept, du kommer inte att bli besviken!
Räcker till 1 st springform
1 st springform
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 100 g rumsvarmt margarin
- 2½ dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk kanel
- 3 st finrivna morötter (ca 200 g)
Creamcheese frosting
- 25 g mjukt smör
- 200 g Philadelphiaost
- 1 dl florsocker
- ev. strössel eller dyl. till garnering
Steg 1
Sätt ugnen på 175 grader och se till så att gallret sitter i nedre delen utav ugnen.Steg 2
Smält smöret till creamcheese-frostingen och låt svalna. Rör ner resten utav frostingens ingredienser och ställ in i kylen.Steg 3
Rör smör och socker poröst med hjälp av elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör sedan i de finrivna morötterna med en träslev.Steg 4
Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en bunke och rör sedan försiktigt ner dessa torra ingredienser i smeten.Steg 5
Häll kak-smeten i en smord och bröad springform, ca 25 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca. 40 minuter, tills du med hjälp av en test-sticka kan se att kakan är färdig. Låt kakan svalna.Steg 6
Bred över creamcheese-frostingen och garnera ev. kakan. Ställ in den i kylen så att frostingen får stelna.
Ett tips är att baka denna kakan dagen innan du ska ha den för den blir mycket godare när den får stå och gotta sig i kylen ett tag!LYCKA TILL!