Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Skånsk äppelkaka
Så här gör jag min äppelkaka a la Skåne. Väldigt enkelt!
Räcker till 5 personer Vi skåningar äter mkt, så det kan nog räcka till fler
Räcker till...
5 personer Vi skåningar äter mkt, så det kan nog räcka till fler
Recepttyp
Mjuka kakor
Äppelkaka
Ingredienser
Så gör du
- 7 st medelstora äpplen oskalade enligt mig, men det är en smaksak
- 2 dl ströbröd
- 70 gram smör
- 1 rejäl dos kanel
- 2 dl strösocker
Smöra och "rulla ut" lite av ströbrödet i en ugnssäker form (detta förfarande har ett namn men jag kan inte komma på det, ni förstår säkert vad jag menar). Skiva äpplena, släng dem i formen. Hyvla smör med osthyvel och lägg ovanpå äpplena. Släng över resterande ströbröd, kanel och socker. In i ugnen på 225 grader till allt göttat till sig (ca 20-25 min) Servera med vanlijsås (gärna hemmagjord), och känner man sig på riktigt bra humör kan man lägga till lite vaniljglass också. Hoppas det smakar!