Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Solgul Påskkaka
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 25-30 st
Räcker till...
ca 25-30 st
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 1/2 dl mjölk
Apelsinchokladkräm
- 150 gram mörk choklad 70%
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk Dr. Oetker flytande glykos
- 25 gram smör
- 2 st apelsiner, rivet skal
Dekoration
- Dr. Oetker Golden perlini
Apelsinchokladkräm
Hacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör till chokladen smält.
Blanda i smör och rivet apelsinskal. Bred chokladenkrämen på kakan när den svalnat något.
Dekorera med Golden Perlini. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.
Dekoration
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Prova med en sticka så att kakan är klar.
Gör sedan apelsinchokladkrämen.