Blåbärsmuffins med kokos
Mycket saftiga muffins som smakar bara bättre dagen efter. Blåbären tillsammans med kokos är mycket lyckat äktenskap.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 24 stycken normalstora muffinsar
24 stycken normalstora muffinsar
Ingredienser
Så gör du
- 8 dl vetemjöl
- 4 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 2 dl kokos
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
- 2 stycken ägg
- 50 gram smält smör
- 2-4 dl djupfrysta blåbär
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg i en annan och rör ner det tillsammans med smält smör i de torra ingredienserna. Rör ihop allt väl. Vänd sedan försiktigt ned bären, rör inte för mycket. Fördela smeten i 24 muffinsformar, använd gärna en muffinsform så att muffinsarna får mer stadga. Grädda mitt i ugnen i 200-225 grader mitt i ugnen i cirka 20 minuter, känn gärna med en sticka så att muffinsarna är torra. Låt muffinsarna vila en stund innan de lossas från formen.