Cupcakes med blåbär, lemon curd & vit chokladfrosting
Jag gjorde dessa mumsiga cupcakes till Sveriges Nationaldag, därav flaggan!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 16-20 muffins
16-20 muffins
Ingredienser
Så gör du
- 1 ½ dl strösocker
- 1 st citron Rivet skal
- 1 msk bakpulver
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 st ägg Lätt uppvispade
- 2 1/4 dl mjölk
- 115 g smält avsvalnat smör
- 1 tsk vaniljessens alt. 2 tsk äkta vaniljsocker
- 225 g färska eller frysta blåbär
- lemon curd, hemgjord eller färdig
- 100 g vit choklad
- 200 g naturell färskost
- Dr. Oetker dekorationsströssel
Muffins: Sätt ugnen på 200ºC.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Rör ihop socker, citronskal, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Vispa i en annan större bunke ihop ägg, mjölk, smör och vaniljessens/vaniljsocker med elvisp till en slät smet, ca 1 minut. Tillsätt de torra ingredienserna och rör smeten slät. Rör sist ner blåbären, försiktigt.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen, 18-20 minuter. Låt svalna på plåten i 5 minuter, ställ dem sedan på galler för att kallna.
När muffinsen är helt kalla så gröp ur en liten grop i muffinsen, antingen med tesked eller en vass kniv och fyll hålet med ca 1 tsk lemon curd. Placera tillbaka "locket" och tryck till försiktigt.Vit chokladfrosting (räcker till ca 10 cupcakes, dubbla receptet om du vill ha frosting på alla!): Lägg osten i en bunke och låt den bli rumsvarm (låt den stå framme medan du bakar dina muffins). Smält chokladen försiktigt över vattenbad och låt den svalna 5-10 minuter, rör i den då & då.
Häll chokladen över osten och vispa med elvisp till en krämig smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa över dina muffins. Dekorera med strössel.