Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl mjölk
- 250 gram rabarber kan doppas i potatismjöl om man inte vill få dem så kladdiga i kakan
Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet.
Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Skärrabarbern i små bitar. Tryck ner rabarberbitarna i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20min. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.