Red Velvet Cupcakes
Den engelska trendkakan "Red Velvet Cake" i cupcakestappning!
Tips! Istället för grädde kan man använda något av våra frostingrecept eller tårtmousse!
Räcker till ca 12 st
ca 12 st
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk salt
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 2 dl strösocker
- 1 1/2 dl rapsolja
- 2 ägg
- 1 tsk ättiksprit
- 1 msk Dr. Oetker röd hushållsfärg
- 1 1/2 dl filmjölk
Dekoration
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk Dr. Oetker Vanillinsocker
- Dr. Oetker Love Strössel
Sätt ugnen på 200 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao, salt och bikarbonat.
Vispa samman olja och socker i en annan bunke.
Tillsätt ägg och hushållsfärg under fortsatt vispning.
Vänd ner mjölblandningen, ättiksprit och filmjölk.
Fyll smeten i formarna till drygt hälften.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna helt innan de dekoreras.
Vispa grädden. Tillsätt vanillinsocker mot slutet av vispningen.
Häll grädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut grädden på muffinsen. Om du inte har spritspåse går det bra att breda ut grädden med en sked.
Dekorera med Love Strössel. Förvaras svalt till servering.