Rockig vaniljcupcake
Vi gratulerar Therese från Göteborg som går till final i temat rockigt!
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm Dr. Oetker vaniljarom
- 1 dl solrosolja
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 tsk salt
Smörkräm med marshmallow
- 250 g rumsvarmt osaltat smör
- 2,5 dl florsocker
- 1/2 burk marshmallowfluff
- 2 msk ovispad grädde
- 2 krm Dr. Oetker vaniljarom
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
Vispa ägg, vaniljarom och socker vitt och pösigt.
Tillsätt oljan och mjölken. Vispa lite till.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt tills du får en jämn smet.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Testa med provsticka, är den torr är det klart!
Smörkräm med marshmallow
Vispa smöret i ca 15 min.
Tillsätt florsockret och vispa i 5 min till.
Tillsätt marshmallowfluff och vispa i 5 min till.
Tillsätt grädde och Dr. Oetker vaniljarom och vispa i ytterliggare 5 min.
Cupcakesmeten och smörkrämen färgades med röd pastafärg från Sugarflair. "Elden" och "handen" är gjorda i Ballinas flower paste och är färgad med pastafärger från Wilton. Detaljerna på handen är målade med ätbart bläck.
Som läderimitation användes användes svart sugerpaste från FunCakes.
Silverkulorna runt om kanten kommer från Dr. Oetker och de fästes med ätbart lim.