Summer Icecup Hearts Muffins
Recept på läckra muffins med överraskning på insidan. Toppad med svalkande glass.
Räcker till 10 st cupcakes
10 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 175 g mjukt smör
- 175 g socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 st ägg stlk M/L
- 175 g vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl mjölk
- 2 tsk koncentrerad hallonsaft
- 1 tsk Dr. Oetker röd hushållsfärg
- 2 msk vatten
Glasstopping
- 1 l vaniljglass
- 250 g färska jordgubbar mosade
- 2 msk koncentrerad fläderblomssaft jordgubbssaft eller hallonsaft
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Vispa äggen, ett i taget, vispa i minst 1 min för varje ägg. Sikta i vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Fyll 3 muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda de 3 formarna i 20 minuter.
Smula de 3 gräddade muffinsen i en matberedare och blanda smulorna med hallonsaft, hushållsfärg och vatten.
Rulla massan till 10 runda kulor. Lägg en kula i handflatan och forma den spetsig med den andra handen så att den får formen av en jordgubbe. Gör ett konformat hål i toppen på varje kula, exempelvis med en tyllspets.
Fördela resten av smeten, ungefär ½ dl i vardera 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Grädda muffinsen i 6 minuter.
Gör ett hål i mitten av muffinsarna med en tesked och stick ner det röda hjärtat i hålet. Häll över resterande smet så att hjärtana göms.
Grädda muffinsen i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på ett galler.
Glasstopping:
Gör en liten fördjupning i varje muffins. Rör vaniljglass så det blir till mjukglass tillsammans med mosade jordgubbar och smaka ev av med koncentrerad jordgubbssaft, fläderblomssaft eller hallonsaft. Lägg glassen i en spritspåse och lägg den i frysen tills konsistensen är spritsbar. Spritsa glassen på toppen av muffinsarna och servera direkt.