Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Choklad och apelsinbiscotti
En lyckad kombination av choklad och apelsin.
Räcker till 50 st ca
Räcker till...
50 st ca
Ingredienser
Så gör du
- 75 gram smör
- 2 dl socker
- 3 ägg
- 7 dl mjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 150 gram hel,rostad mandel
- 1 st apelsin rivet skal
- 50 gram mörk choklad hackad
Rör smör och socker poröst.
Vispa ner 1 ägg i taget.
Blande mjöl, bakpulver, vaniljsocker, rostad mandel, rivet apelsinskal och hackad choklad.
Rör ner mjölblandingen i äggsmeten och knåda ihop till en deg.
Forma till 2 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader,ca 30 minuter.
Ta ut plåten,sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i långa,sneda bitar och lägg tillbaka på plåten.
Låt dem torka i ugnen i ca 30 minuter,eller tills de känns torra.