Chokladblomshjärtan
Härliga spröda chokladhjärtan fyllda med nutellafrosting, dekorerade med en fina blommor! Väldigt enkel bakning, som jag tycker ser proffsigt ut, och smakar härligt med nutellafyllningen! Receptet hittar du här.
Räcker till 35 st dubbla kakor
35 st dubbla kakor
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör
- 1 dl florsocker
- 2,75 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1 st äggula
Nutellafrosting
- 1 dl Nutella
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g Philadelphiaost
- 1 msk kakao
Dekoration
- lite florsocker
- ätbara dekorationsblommor
Kakorna:
Rör smör och florsocker riktigt krämigt. Tillsätt mjöl och kakao. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila, inlindad i plastfolie, i ca 1 tim i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur den. Använd minsta sorten av pepparkaksformar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna kallna.
Frostingen:
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Rör ner kaffet. Spritsa gärna frostingen på dina kakhjärtan, det blir såå snyggt! Men det går bra att lägga på frostingen med kniv på kakorna. Kom ihåg att lägga på fyllningen på baksidan av kakorna.
Dekoration:
När du lagt på frosting på alla kakorna, tryck på det andra hjärtkakan. Pudra florsocker över kakorna, klicka en liten prick frosting på kakan. Sätt dit en färdig ätbar blomma. Klart!