Bild på Pistagemazariner i långpanna

Pistagemazariner i långpanna

Tessanbakar, http://tessanbakar.se
tors, 2016-06-30 13:33

Receptet ger

35-40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 400 g margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 st äggulor (spara äggvitorna till fyllningen)

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 150 g pistagenötter malda
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl socker
  • 200 g smör smält
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg +2 äggvitor

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 4 dl florsocker
  • 2 msk hallonsaft eller saften från silade hallon

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

  3. Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30×40 cm och bred ut fyllningen över mördegen.

  4. Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.

  5. Blanda ihop florsocker och hallonsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr. Bred ut detta över den kalla kakan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.