Brownie bakelser

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tis, 2016-07-19 14:11

Sugen på en riktigt chokladig dessert? Då ska du prova detta recept på browniebakelser med chokladmousse, hasselnötter, mer choklad och jordgubbar! En riktig chokladdröm som med fördel avnjutes med en kula vaniljglass. Receptet räcker till 12 generösa bitar. Formen jag använde är 20×30 cm.

Receptet ger

12
stora bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Brownie:

Ingrediens

  • 150 g osaltat smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 50 g mörk choklad
  • 1,75 dl vetemjöl

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 160 grader.

    2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.

    3. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.

    4. Vispa ner ett ägg i taget.

    5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.

    6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.

    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.

Rubrik

  • Chokladmousse:

Ingrediens

  • 300 g mörk choklad
  • 5 st äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • krossade hasselnötter, choklad och jordgubbar till garnering

Gör så här

  1. 1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad.

    2. Blanda snabbt ner en äggula i taget i den smälta chokladen.

    3. Vispa upp grädden till mjuka toppar och tillsätt chokladsmeten och fortsätt vispa tills du får en fluffig chokladmousse.

    4. Fördela moussen över den avsvalnade brownien och låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering. Garnera sedan med krossade hasselnötter, mer choklad och jordgubbar.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.