Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(34)

Cheesecakehjärtan

Bjud på hjärtformade minicheesecakes till Alla hjärtans dag. De här frysta cheesecakesen fyllda med hallonpuré gör du enkelt i en silikonform. Dessa cheesecakes är gjorda i silikonformen Couricino från Silikomart.

baka.se

Vote
(34)

Räcker till 8 st små cheesecakes

Räcker till...

8 st små cheesecakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Hallonpuré
  • 250 g hallon
  • 1,25 dl florsocker
Cheesecake
  • 150 g färskost exempelvis Philadelphia
  • 1 msk citronjuice
  • 1 st rivet skal från citron endast det gula
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 3 dl vispgrädde
Digestivebotten
  • 150 g digestivekex ca 10 st kex
  • 75 g smör
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
Dekoration
  • nonpareiller i rosa och vitt
  • hjärtströssel
Hallonpuré
  1. Mixa hallon och florsocker helt slätt och sila av kärnorna.
  2. Använd en form( tex för isbitar) och fyll upp ca 10 st fack. Detta skall bli som en mittkärna i din hjärtcheesecake. Frys in så att dem stelnar.
  3. Resterande puré sparar du i kyl tills det är dags för servering.
Cheesecake
  1. Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker, citron ( juice + skal), samt äggula. Vispa pösigt.
  2. Vispa grädden I separat bunke och rör sedan ihop med färskostsmeten.
Digestivebotten
  1. Smält smör ( bryn det gärna för extra god smak) .
  2. Rör ner kakao, vaniljsocker och florsocker i smöret.
  3. Krossa kexen och vänd ner i smörblandningen.
Montering
  1. Tag fram din hjärtform . Börja med att fylla upp cheesecakesmet ca 3/4 del av formen.
  2. Tag sedan en bit fryst hallon puré och tryck ner i mitten av hjärtat. Täck eventuellt med lite mer cheesecakesmet .
  3. Avsluta med ett lager Digestivesmulor så att det täcker hela öppningen . Tänk tvärtom. Det som är högst upp nu blir sedan längst ner..
  4. Frys in i ca 4 timmar (gärna över natten). Obs! Ta ut cheesecaken ur formen medan den är frusen och låt cheesecaken tina ca 20 min i rumstemperatur innan ni äter. Vid servering så använder du hallonsåsen och cheesecakesmulorna som du har kvar för ett trevligt upplägg.