Cheesecakekladdkaka med hallon
Cheesecake är gott, kladdkaka är gott och hallon är gott. Men tillsammans är det de bästa av allt!
Räcker till 1 st rund kaka
1 st rund kaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 150 gram smör
- 1 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl vetemjöl
Cheesecakefyllning
- 150 gram cream cheese
- 1 st äggula
- 3 msk florsocker
- 1.5 msk vaniljsocker
Garnering
- 1 näve styckfrysta hallon
1. Smält smöret och vispa ned kakaon. Rör till en slät smet och låt sedan svalna.
2. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker
3. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör & kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott.
4. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. Häll ned smeten i formen.
5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Strö över hallonen.
6. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen i ett par timmar (helst under natten) så blir den "fastare" i konsistensen och väldigt mumsig!