Bild på No bake strawberry cheesecake

No bake strawberry cheesecake

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tors, 2016-07-07 13:07

Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig.

Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Denna är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 21 st digestivekex
  • 150 g smör
  • 400 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver från Dr. Oetker Vaniljtwister
  • 250 g färska jordgubbar
  • 100 g mörk chojkad
  • 50 g smör (till chokladglasyren)

Gör så här

  1. 1. Mixa kexen till fina smulor.

    2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.

    3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.

    4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.

    5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.

    6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .

    7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.

    8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.