Bild på Pekancheesecake med lönnsirap

Pekancheesecake med lönnsirap

BakeCake
ons, 2010-05-12 21:43

En lite annorlunda cheesecake som avnjuts bäst med grekisk eller turkisk yoghurt. Otroligt god!

Receptet ger

1 st
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g margarin
  • 225 g chokladöverdragna digestivekex fint krossade
  • 675 g Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 1 st stor citron rivet skal och saft
  • 100 g vit choklad smält
  • 1 dl farinsocker
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 tsk standard mjölk
  • 2 msk osaltat smör
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 g pekannötter

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200 °C och smöra en springform med cirka 20 cm i diameter.

  2. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl.

  3. Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.

  4. Vispa philapelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, -saft och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig.

  5. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.

  6. Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk, smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är smält och blandat.

  7. Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål.

  8. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl.

  9. Häll försiktigt över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.

  10. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.

  11. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. 

  12. Garnera med resten av pekannötterna och servera med en klick grekisk- eller turkisk yoghurt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.