Bild på Saffrans Cheesecake

Saffrans Cheesecake

Del's cooking twist
ons, 2015-02-11 20:40

En lyxig svensk cheesecake med smak av saffran!

Receptet ger

8
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör laktosfritt
  • 250 g pepparkakor
  • 1 g saffron
  • 1 st sockerbit
  • 1 1 msk cognac eller rom
  • 750 g laktosfri kesella
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon

Gör så här

  1. Smält smöret och krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulor.

  2. Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.

  3. Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Rör ihop kesella, saffran, socker pch rom (eller cognac).

  4. Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar. Servera med frukt eller bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.