Bild på Tripple Heart Attack Cheese Cake

Tripple Heart Attack Cheese Cake

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2014-01-27 20:40

Du behöver en springform 22 cm

Receptet ger

ca 12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kexbotten:

Ingrediens

  • 250-300 g digestive kex
  • 100-150 g smält smör

Rubrik

  • Browniebotten:

Ingrediens

  • 200 g mörk grovhackad choklad
  • 150 g smör
  • 150 g florsocker
  • 1 st ägg
  • 75 g vetemjöl

Rubrik

  • Cheesecakefyllning:

Ingrediens

  • 400 g Philadelphiaost
  • 150 g florsocker
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång (korn från stången)
  • 2 st ägg

Rubrik

  • Hallonmousse:

Ingrediens

  • 2 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g florsocker
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 200 g hallon (frysta eller färska)

Rubrik

  • Pynt:

Ingrediens

  • Hallon och Blåbär

Gör så här

  1. Tillagning:
    Sätt ugnen på  170° C varmluft.

    Kexbotten: Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform ca ½-1 cm tjockt, bred även ut massan upp på kanterna.

    Brownie: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den till sidan. Blanda smör och florsocker i en skål till det är fint blandat. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa tills allt är väl blandat. Rör ner mjölet lite i taget och blanda väl. Häll långsamt ner den smälta chokladen och blanda noggrant. Vispa gärna kraftigt så att smeten blir luftig. Fördela sedan smeten jämt i springformen över kexbotten.

    Cheesecakefyllningen: Blanda ost, socker och vaniljkorn och vispa det jämt och tjockt. Vispa ner äggen ett i sänder. Smeten ska nu vara jämn och krämig. Öka upp hastigheten på vispen något mot slutet så att blandningen blir lätt och luftig, men se till att inte vispa för länge. Bred sedan fyllningen ovanpå brownien.

    Grädda kakan i 30-40 minuter.

    Kakan ska nu vara fast och gyllene i kanterna men mitten är fortfarande blek.  

    Kyl kakan, täck den med plastfolie och sätt den i kylskåpet i ca 2 timmar.

    Hallonmousse: Koka upp florsocker, hallon och citron hastigt och blanda därefter väl. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Vrid ut gelatinbladen och blanda i dem väl tillsamman med hallonen. Ställ hallonblandningen att svalna. Vispa sedan grädden och blanda ner den i hallonblandningen. . Hallonmassan ska vara lätt avkyld men får inte ha stelnat när grädden vänds i.  

    Låt hallonmoussen svalna helt tills den bliver tjock och bred sedan den på kakan medans kakan är i formen. Ställ sedan hela kakan i kylen, gärna över natten.

    Dekorera kakan med färska hallon och blåbär strax före servering.

    Ät och njut!

Är det verkligen korrekt att

Är det verkligen korrekt att man ska grädda den EFTER att man har smetat på philadelphiablandningen? Det känns inte riktigt som något som ska vara i ugnen så jag tänkte bara dubbelkolla.

Hej. Jo det stämmer. Lycka

Hej. Jo det stämmer. Lycka till med ditt bakande, och hoppas du tycker den är lika god som vi. Mvh baka.se

Funkar det att frysa denna

Funkar det att frysa denna efter att moussen har stelnat?

Smarrig tårta, men nu får man

Smarrig tårta, men nu får man "SE UPP" med bär, frysta, som måste kokas, o färska, som man inte vet varifrån de har sitt
ursprung!!!!!!läser att avloppsvatten besprutar bär, mm!!!!!!!USCH!!!!!!!

Vi tror att det fungerar.

Vi tror att det fungerar.

Moussen kan bli något mer kompakt efter infrysning och ev. släpper lite vätska när den tinas, men inte mer än att den fortfarande är god och bjud-bar.
Mvh baka.se

Den blev supergod!! Men

Den blev supergod!! Men botten blev lite för hård. Någon tips?

Jag kan inte skriva i ord hur

Jag kan inte skriva i ord hur god denna kaka var! Blev väldigt uppskattad på midsommarfirandet! :)

Världens godaste!!

Världens godaste!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.