Bild på Blåbärsbrulée

Blåbärsbrulée

Rispuffen
ons, 2012-12-05 21:09

En jätte god brulé som är god att specielt äta på vintern.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl färska blåbär fungerar med frysta också
  • 1 vaniljstång eller vanilj esteks (stavning)/pulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • knappt 1 dl strösocker
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med udden på en vass kniv.

  2. Blanda med grädde och mjölk och koka upp. Låt sedan stå i några minuter. Vispa ihop äggulor och socker lätt

  3. Koka upp gräddmjölken en gång till och häll den över äggsmeten under ständig vispning.

  4. Fördela blåbären i fyra formar - eller värme tåliga glas (bara om du har gasbrännare).

  5. Placera formarna i en lång panna. Häll smeten ovanpå blåbären. Fyll långpannan med kokhett vatten ungefär halvvägs upp på formarna.

  6. Grädda i 150 grader i 45 minuter - 1 timme, eller tills konsistensen blir lätt dallrig. Låt svalna och ställ in i kylen, helst någon timma. (den blir ännu bättre om man låter den stå i kylen över natten). Stö över råsocker och brönn försiktigt av brytan med en brännare. (Om man inte har någon hemma så går det bra i alla fall). Serveras rumstemererat :D

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.