Bild på  Tårta med schweizisk maräng & Lemoncurd grädde

Tårta med schweizisk maräng & Lemoncurd grädde

bakamedfridarundin, http://bakamedfridarundin.blogg.se/
fre, 2016-04-08 10:18

Idag fyller jag år ! 19 oktober

 

Ingen födelsedag utan tårta, äter ju ingen själv,, men de betyder ju inte att man kan baka en för de 

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 4 st eco ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Nedersta lagret

Ingrediens

  • hallonsylt efter smak

Rubrik

  • Lemoncurd lager

Ingrediens

  • 1 st burk lemon curd 320g
  • 1,5 dl vispad grädde
  • 3-4 msk snabb marzan pulver

Rubrik

  • schweizisk maräng

Ingrediens

  • 100 g äggvita
  • 220 g strösocker

Gör så här

  1. Tårtbotten

    Sätt ugnen på 175°C.

    Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen.

    Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.Klyv tårtbotten i två halvor.

     

     

    Hallonlagret

    Bred ut hallonsylt efter smak på det nedersta lagret.

     

     

    Lemoncurd lagret

    Vispa grädden. vispa ner lemoncurden, Vispa tills det blir slätt.

    tillsätt Marsan under vispning, ställ Curd smeten i kylen medans du gör marängen.

     

    schweizisk maräng

    Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en metallbunke.

    ( BUNKEN MÅSTE VARA HELT REN & TORR)

    Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills smeten når en temperatur av 55-60 grader. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt tills marängen är kall. 

    det är en fördel ifall du har en assistent, för det tar ett tag innan den blir helt klar.

    Marängen skall vara blank & Toppig när den är färdigvispad.

    Spackla eller spritsa runt tårtan och bränn sedan av med en liten brännare. 

     första gången jag brännde maräng så det tar nog ett tag innan man får in tekniken

    dekorera med färska blåbär :)

     

     

     

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.