Bild på Chokladglass med Daimbitar

Chokladglass med Daimbitar

Mollysss
lör, 2015-01-24 15:44

En fin chokladglass fylld med finhackade daimbitar. Kan avnjutas i strut, eller skeda upp glassen i skålar och servera med en klick vispad grädde och frukt.

Receptet ger

4-6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 70-100 g Hackad daim

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter .koka upp mjölk och grädde . Lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa äggulor pösigt tillsammans med socker och vaniljsocker. Häll den varma gräddblandningen över. Häll tillbaka smeten i kastrullen. Hetta upp smeten på svag värme under vispning tills den tjocknar. Tänk på att smeten inte får koka.

  2. Ta kastrullen av värmen. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och vispa ner dem i glassmete. Låt hela röran kallna.

  3. Häll den kalla smeten i en glassmaskin och kör i ca 15 minuter tills den börjar tjockna. Tillsätt hackad daim. Fortsätt att köra i 20-30 minuter tills glassen är färdig.

  4. Lägg glassen i en skål och ställ den övertäckt i frysen.

  5. UTAN GLASSMASKIN

  6. Häll smeten med hackad daim i en skål och ställ den övertäckt i frysen. Ta ut skålen och rör då och då tills glassen har fått fast konsistens.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.