Bild på Ljus Chokladsemifreddo med hallon

Ljus Chokladsemifreddo med hallon

Ögon, www.ögon.nu
fre, 2010-05-14 10:09

Receptet ger

12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g Ögon Ljus Choklad
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 100 g mandelspån
  • 2 dl färska hallon
  • 2 nävar maränger

Gör så här

  1. Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.

     

    Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål

    över en kastrull kokande vatten) eller i mikrovågsugn.

     

    Blanda äggulor och strösocker.

     

    Vispa äggvitor och strösocker

    till ett vitt skum.

     

    Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.

     

    Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten

    och sist de uppvispade vitorna.

     

    Vänd ner mandelspån, färska

    hallon och krossade maränger i äggsmeten.

     

    Fyll i en form

    och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst.

     

    Kula upp

    med glasskopa i glas eller servera direkt ur formen.

     

    Servera gärna semifreddon toppad med hallon.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.