Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Pannacotta med limemarinerade jordgubbar

Recept på en både enkelt och frisk sommardessert. Pannacottan kan du med fördel förbereda dagen innan, så är det bara till att toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna innan de ska serveras. Dekorera även gärna med lite citronmeliss.

baka.se

Vote
(4)

Räcker till 8-10 portions

Räcker till...

8-10 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pannacotta
  • 5 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2,5 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 0,5 krm Salt
Limemarinerade jordgubbar
  • 200 g Jordgubbar
  • 1 st Lime
  • 1 dl Gelésocker
Pannacotta
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och lite, lite salt.
  3. Låt sjuda i några minuter och låt sedan gelatinbladen smälta ner i den varma grädden.
  4. Låt svalna lite och häll sedan i små portionsglas. T.ex snapsglas eller likörglas.
  5. Ställ att stelna i kyl ca 4 timmar.
Limemarinerade jordgubbar
  1. Koka ihop limejuice och socker till en tjock sockerlag.
  2. Dela jordgubbarna i små bitar och lägg sedan i lagen.
  3. Låt svalna och toppa sedan pannacottan med dem marinerade jordgubbarna.