Bild på Smördegsinbakade äpplen med vaniljsglass

Smördegsinbakade äpplen med vaniljsglass

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
tors, 2016-01-14 15:03

Jag gjorde de här smördegsinbakade äpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott. Äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt. 

Receptet ger

4
knyten

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 rulle smördeg
  • 2 st äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
  • vaniljglass
  • ägg till pensling

Gör så här

  1. Dela smördegsplattan i 4 lika stora delar.

    Skala äpplena och skär dem i 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda ihop med kanel och socker och fördela sedan äpplena på smördegens ena sida.

    Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla smördegspaketen med det.

    Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 225 grader tills paketen är gyllene.

    Servera tillsammans med vaniljglass. 

Smördegsinbakade äpplen med vailjglass

Det var super enkelt och super gott!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.