Bild på Zablagione

Zablagione

Svenska Lantägg, www.svenskalantagg.se
tis, 2010-04-27 16:03

Receptet ger

ca 4
port

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 5 msk marsalavin

Gör så här

  1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

  2. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön poröst och luftigt, använd metall eller porslinsbunke.

  3. Ställ bunken i ett vattenbad med kokande vatten och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar,

    men reglera värmen så att smeten inte kokar. Tillsätt marsalavinet lite efter hand under själva vispningen.

  4. Servera direkt med färska bär, t ex färska jordgubbar eller urkärnade körsbär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.