Bild på Blandat påskgodis
Bild på Blandat påskgodis
Bild på Blandat påskgodis

Blandat påskgodis

hemmamamman
sön, 2013-03-17 18:05

Lite blandat påskgodis som är väldigt lätt att göra och väldigt gott.

 

Receptet ger

3
st
olika godissorter

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Brända mandlar

Ingrediens

  • 150 gram sötmandel
  • 1 3/4 dl socker
  • 0,5 dl vatten kallt
  • gul karamellfärg

Rubrik

  • Godisägg

Ingrediens

  • 100 g vit choklad
  • gula nonstop

Rubrik

  • Kycklingar

Ingrediens

  • 6 st äggvitor
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk citron
  • gul karamellfärg
  • rött papper
  • silverkulor

Gör så här

  1. Brända mandlar: Blanda allt i en stekpanna. Jag brukar dutta i lite karamellfärg för att pigga upp det hela lite. Till exempel rött till jul eller hult till påsk. Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning. Sänk värmen och rör tills vätskan förångats och sockret klumpar sig runt mandlarna. Öka värmen så att sockret karamelliseras. Häll upp på oljat bakplåtspapper och dela ev på mandlarna med hjälp av två gafflar. Jobbigt att röra och röra men väldigt gott. Detta är inte röda brända mandlar med smet runt som man kan köpa i affären.

  2. Godisägg: smält chokladen i ett vatten bad. Klicka ut på ett bakplåtspapper och tryck dit nonstop. Låt stelna.

  3. Kycklingar:  Blanda äggvitorna med florsocker och citron och vispa fluffigt över ett vattenbad. Använd gärna en rostfri bunke. När marängen blivit så hård att den stannar kvar i bunken när man vänder på den är den färdig. Droppa ner karamellfärg och fyll en sprits med marängen. Spritsa sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Forma först kycklingens kropp och tryck sedan fast en klick maräng ovanpå för att få ett huvud. Stick fast sockerkulor och en näbb i papper. Grädda därefter plåten i mitten av ugnen i ca 1 timme på 100 grader. Kom ihåg att peta bort näbben innan ni äter bara. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.