Bild på Chokladfudge
Bild på Chokladfudge
Bild på Chokladfudge

Chokladfudge

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-08-04 09:26

Recept på chokladfudge. En sötsak som är lika god året om. Om man inte har hushållstermometer kan man koka gräddblandningen tills den håller för kulprov.

Receptet ger

ca 30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 50 g smör
  • 2 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en hushållstermometer. Låt koka till smeten är 120 grader.

  2. Rör ner smör, salt, vaniljsocker och glykos. Låt koka 1 minut.

  3. Ta av smeten från värmen och tillsätt chokladen i bitar.

  4. Rör om och häll smeten i en form (20X30 cm) täckt med smörpapper.

  5. Ställ kallt att stelna. Skär ut bitar med kniv.

  6. Förvaras svalt.

Jätte jätte jätte jätte jätte

Jätte jätte jätte jätte jätte gooooooooooottttttttttttttt!!!!

Det var jätte gott alla borde

Det var jätte gott alla borde pröva det.
Men var kan man hitta flytande glykos???

I de flesta ICA-butiker

I de flesta ICA-butiker hittar du Flytande Glykos i bakhyllan. Lycka till! Mvh baka.se

5 av 5

5 av 5

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.