Bild på Mintchokladhjärtan

Mintchokladhjärtan

diysweden.se, diysweden.se
ons, 2016-01-27 17:13

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 st äggvita
  • 16 droppar Dr. Oetker pepparmintarom använd en pipett för att dosera, eller ett drygt kryddmått
  • 225 g florsocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • florsocker till utbakning
  • Dr. Oetker dekorationspärlor

Gör så här

  1. Pudra bakbordet, kaveln och ett hjärtformat kakmått med florsocker.

  2. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmintsaromen. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.

  3. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller hjärtan med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.

  4. Tips! Pudra florsocker över bakplåtspappret och lägg sedan dina hjärtan på pappret. Låt dem gärna torka någon timme, så är det lättare att doppa i chokladen.

  5. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. (Jag dekorerade med några Pärlemorkulor)

  6. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.