Bild på Jordgubbsröra

Jordgubbsröra

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
ons, 2010-04-21 12:51

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

8-10
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • raspet från en apelsin

Rubrik

  • Jordgubbsmos

Ingrediens

  • 250 gr färska eller frysta tinad jordgubbar
  • 1 msk florsocker

Rubrik

  • Till servering

Ingrediens

  • 500 gr färska jordgubbar
  • 100 gr mandelbiskvier eller Amarettokakor

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig med florsocker. Vänd ner yoghurt och apelsinskal.

  2. Mixa bären med florsocker till en slät sås.

  3. Snoppa och dela färska jordgubbar i kvartingar.

  4. Krossa kakorna lätt med en mortel.

  5. Varva gräddblandningen, sås, kaksmulorna i portionsglas.

  6. Avsluta med jordgubbar.
    Servera omgående.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.