Chokladhallonkaka
En kladdkaka som överraskar med hallonsmak mitt i krämigheten...
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st rund form
1 st rund form
Ingredienser
Så gör du
- 200 g matfett
- 3,5-4 dl frysta hallon
- 3 dl strösocker
- 3/4 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1/2-2/3 krm salt
Servering
- lite pudrat florsocker
- en klick vispad grädde
- några tinade hallon
Sätt ugnen på 175 grader, smält matfettet i en 1,5 liters kastrull eller större.
Häll ner de frysta hallonen i matfettet och låt dem tina där, tag sen bort kastrullen från plattan.
Blanda socker, kakao, vaniljsocker och salt i en liten bunke. Rör ner det i matfett/hallon-blandningen och blanda lite.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara på gränsen till kladdig i mitten.
Låt kakan kallna, pudra ev lite florsocker över. Servera som den är eller med lite grädde och hallon till.