Bild på Kladdkaka med kola

Kladdkaka med kola

baka.se
fre, 2014-11-07 16:22

Det här kladdkakereceptet med kola är en klar favorit på redaktionen. Var beredd på att skrapa formen!

Receptet ger

1
st
springform ca 24cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 st Center chokladrullar
  • florsocker att pudra kakan med
  • vispad grädde till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen.

  2. Rör ihop ägg och socker.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och rör ner i smeten. Tillsätt sist smöret och blanda tills du får en jämn smet.

  4. Fördela smeten i formen. Sprid ut och göm pralinerna från den ena rullen i kakan. 

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den känns färdig, kakan ska vara lite kladdig i mitten.

  6. Ta ut den varma kakan och sprid ut nästa rulle Centerpraliner uppepå kakan. Sätt in i ugnen på eftervärme i någon minut så att chokladen smälter och kan strykas ut över kakan som en glasyr.

  7. Låt kakan svalna och låt kakan stå i kylen några timmar innan servering.

  8. Servera gärna lite lättvispad grädde till.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.