Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Centergrottor

Det här är en enkel småkaka fylld med centerpraliner. Perfekt att baka ett gäng och fylla frysen med inför kommande fikastunder.

Nu är det fikapaus

Vote

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g Smör, rumsvarmt
  • 45 g Socker (1/2 dl)
  • 20 g Brun farin strö (ca 1/4 dl)
  • 20 g Ljus sirap (1 msk)
  • 200 g Vetemjöl (ca 3 1/3 dl)
  • 4 g Bakpulver (1 tsk)
  • 8 g Vaniljsocker (2 tsk)
  • 25 st Centerpraliner
  • Flingsalt till dekor
  1. Sätt ugnen på 175 grader C (över-och undervärme).
  2. Blanda samman smör, socker, brun farin strö och ljus sirap i en bunke.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  4. Tillsätt mjölblandningen i smör-och sockersmeten och rör tills det precis gått ihop till en deg.
  5. Väg upp degen i små klumpar som väger ca 20 g/st, alternativt måtta ut degklumpar i ett matskedsmått. Rulla degklumparna till små bollar och placera de i småbrödformar (alternativt i en minimuffinsplåt) och platta till bollarna något.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 min. Kakorna ska ha blivit lite gyllenbruna.
  7. Tag ut plåten från ugnen och gör en fördjupning i kakorna med hjälp av exempelvis skaftet på en träslev. Tryck ner en centerpralin i varje hål.
  8. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt kakorna gräddas ytterligare 2 min. Tag ut plåten igen och strö över lite flingsalt på chokladen. Låt svalna på plåt.