Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kladdkaka med mjölkchoklad

Baktokiig

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 14 st bitar

Räcker till...

14 st bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram smör
  • 200 gram finhackad mjölkchoklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • jordgubbar (serveras till)
  • vispad grädde (serveras till)
  1. Smält smöret och blanda i chokladen (OBS!! Kom ihåg att finhacka chokladen innan du blandar ner den i smöret!). Blanda chokladsmöret med socker och ägg och rör om ordentligt.

  2. Häll i övriga ingredienser och blanda. Smörj en plåt och bröa med ströbröd. Häll i smeten i formen (häll i smeten i mitten av formen) och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200°C. (Jag gräddade i ca 15 minuter, då blev den lite "kladdigare"). 

  3. Vispa grädden och häll upp i en skål så att man kan lägga på om man vill ha till kladdkakan. Halvera jordgubbar och lägg i en skål.