Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med mjölkchoklad
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 14 st bitar
Räcker till...
14 st bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram smör
- 200 gram finhackad mjölkchoklad
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- jordgubbar (serveras till)
- vispad grädde (serveras till)
Smält smöret och blanda i chokladen (OBS!! Kom ihåg att finhacka chokladen innan du blandar ner den i smöret!). Blanda chokladsmöret med socker och ägg och rör om ordentligt.
Häll i övriga ingredienser och blanda. Smörj en plåt och bröa med ströbröd. Häll i smeten i formen (häll i smeten i mitten av formen) och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200°C. (Jag gräddade i ca 15 minuter, då blev den lite "kladdigare").
Vispa grädden och häll upp i en skål så att man kan lägga på om man vill ha till kladdkakan. Halvera jordgubbar och lägg i en skål.