Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkakstårta
Receptet för chokladälskaren! Dubbel kladdkaka med smörkräm i mitten och toppad med icing och strössel. Allt med smak av choklad!
Räcker till 8 portions
Räcker till...
8 portions
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 100 g smält smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1½ dl vetemjöl
- ½ dl kakao
Smörkräm
- ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
- 60 g rumsvarmt smör
Icing
- ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
- 0,25 dl kallt vatten
- 25 g smält smör
Garnering
- Dr. Oetker Chokladströssel Disco
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä två runda springformar (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över halva smeten i den ena och resten i den andra. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna.
Smörkräm
- Vispa smöret tillsammans med pulvret med en elvisp i ca 4 minuter. Häll smeten i en spritspåse och bred ut ett lager på en av kladdkakorna. Placera sedan den andra kladdkakan ovan smörkrämen.
Icing
- Rör ihop pulvret tillsammans med vatten tills det har blivit en len och fin glasyr. Bred på glasyren på toppen av kladdkakan och garnera med chokladströssel. Klart för servering.