Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(78)

Kladdkakstårta

Receptet för chokladälskaren! Dubbel kladdkaka med smörkräm i mitten och toppad med icing och strössel. Allt med smak av choklad!
Vote
(78)

Räcker till 8 portions

Räcker till...

8 portions

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 100 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
Smörkräm
  • ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
  • 60 g rumsvarmt smör
Icing
  • ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
  • 0,25 dl kallt vatten
  • 25 g smält smör
Garnering
  • Dr. Oetker Chokladströssel Disco
Kladdkaka
  • Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä två runda springformar (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över halva smeten i den ena och resten i den andra. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna.
Smörkräm
  • Vispa smöret tillsammans med pulvret med en elvisp i ca 4 minuter. Häll smeten i en spritspåse och bred ut ett lager på en av kladdkakorna. Placera sedan den andra kladdkakan ovan smörkrämen.
Icing
  • Rör ihop pulvret tillsammans med vatten tills det har blivit en len och fin glasyr. Bred på glasyren på toppen av kladdkakan och garnera med chokladströssel. Klart för servering.