Bild på Lussekatter med kristyr

Lussekatter med kristyr

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-11-12 11:16

Recept på klassiska lussekatter som är saftiga i konsistensen och riktigt goda. Låt fantasin flöda och dekorera med kristyr och valfritt strössel som är kul att göra tillsammans med familjen.

Receptet ger

ca
40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 50 g jäst
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 16-17 dl vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 1 st uppvispat ägg

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 1 tub Dr. Oetker vit kristyr
  • valfritt Dr. Oetker strössel

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°.

    Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig.

     

  2. Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

    Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Dela varje deg i ca 20 jämnstora bitar. Rulla ut varje del till en smal rulle och forma lussekatter.

     

  3. Lägg lussekatterna på plåtar täckt med bakplåtspapper och garnera med russin, tryck till djupt ner i bullarna. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

     

  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, ca 8 minuter tills de är gyllenbruna.

    Ställ att svalna under bakduk.

    Låt fantasin flöda och garnera med dekorationskristyr och valfritt strössel.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.