Bild på Åländskt brännvinsbröd med gojibär

Åländskt brännvinsbröd med gojibär

Risenta, www.risenta.se
lör, 2010-05-08 12:58

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

1
limpa

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl Risenta dinkelflingor
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl Risenta solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk stött kummin
  • 1 ½ tsk salt
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl Risenta gojibär
  • 7 dl filmjölk
  • 3 msk brännvin
  • 1/2 dl sirap
  • 1 dl Risenta solroskärnor till att bröa formen

Gör så här

  1. Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  3. Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap. Rör om ordentligt. Häll smeten i formen.

  4. Grädda brödet i 175° i ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart. Njut gärna med smör och en vällagrad ost.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.