Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl Risenta dinkelflingor
- 7 dl grahamsmjöl
- 1/2 dl Risenta linfrön
- 1/2 dl Risenta solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk malen kryddpeppar
- 1/2 tsk stött kummin
- 1 ½ tsk salt
- 1/2 dl russin
- 1 dl Risenta gojibär
- 7 dl filmjölk
- 3 msk brännvin
- 1/2 dl sirap
- 1 dl Risenta solroskärnor till att bröa formen
Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap. Rör om ordentligt. Häll smeten i formen.
Grädda brödet i 175° i ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart. Njut gärna med smör och en vällagrad ost.