Bild på Bullar à la bake-off

Bullar à la bake-off

Milda, www.milda.se
tors, 2010-05-27 12:34

De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar. Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t.ex. frukost.

Receptet ger

25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

 • 50 g jäst
 • 5 dl vatten
 • 3 dl grahamsmjöl, (180 g)
 • 9 dl vetemjöl special, (540 g)
 • 1 msk muscovadosocker, eller annan råsocker
 • 1 tsk salt
 • 50 g Milda

Rubrik

 • Garnering

Ingrediens

 • sesamfrön

Gör så här

 1. 1. Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en bunke, rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt, mjöl och matfett. Arbeta degen i maskin 7-8 minuter eller för hand 12-15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 90 minuter. Buffa ner degen var 30:e minut, detta ger ett mer smakrikt bröd.

  2. Ta upp degen och forma till runda eller ovala bullar. Klipp ev dekorativa snitt med en sax. Lägg bullarna på plåtar. Ställ in i frysen. När bullarna frysts in, förpacka dem i plastpåsar och förvara i frysen.

  3. Vid gräddning: Sätt ugnen på 250°C. Ta fram bullarna ur frysen. Lägg dem med gott avstånd på en bakpappersklädd plåt, de jäser ordentligt i ugnen. Man kan också lägga bullarna tillsammans i en rund krans, det ser väldigt dekorativt ut och var och en bryter sig en bulle.

  3. Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn, sesamfrön, örtkryddor eller lite flingsalt. Sätt in en ungssäker skål med vatten på botten av ugnen.

  4. Sätt in bullarna i mitten av ugnen, sänk värmen till 225°C och grädda dem i 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Deg jäser inte om den varit

Deg jäser inte om den varit fryst, gör istället så att du låter bullarna jäsa på plåt, sätt sedan in dem i ugnen och baka dem halvfärdiga. Då funkar det kanon. Den på milda som hittat på receptet borde ha lite bättre koll hur jäsning fungerar.

Jag följde receptet och det

Jag följde receptet och det blev helt misslyckat! Degen jäste som den skulle, men när jag skulle baka bullarna jäste de inte upp och de gick inte att äta. Jag fick slänga alltihop! Det måste vara nåt fel i receptet...tala gärna om vad!
/Mimi

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.