Bild på Nyttig bröd med linfrö

Nyttig bröd med linfrö

Sar0vick
tors, 2010-06-24 12:25

Receptet ger

8
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 paket jäst
  • 2 krm salt
  • 4 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 6 msk linfrö
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl Grahams mjöl
  • 2 dl Rågsikt mjöl

Gör så här

  1. Blanda olja, salt och jästen. När det är lkart så ska du tillsätta vattnet och linfrö. Vattnet måste vara fingervarmt (37 grader) för att brödet ska kunna jäsa sen. Är vattnet för varmt så komemr inte brödet at jäsa sedan.

  2. Sedan Tillsätter du de 3 olika sortes mjölen och börjar knåda det till en deg, ibland kan degen behöva lite mer mjöl eller vatten.

    Sätt nu ugnen på 225 grader.  Börja nu dela degen och rulla den till bollar och lägg dem på en plåt. Bröden ska jäsa ungefär 15-30 minuter, täck med en duk. Om du vill att brödet ska glänsa lite så kan du pensla med lite ägg eller olja.

    Grädda i ugn ungefär 15 minuter eller tills brödet känns bra och fått färg.

     

Vilken olja bör man använda?

Vilken olja bör man använda?

Hur mycket 2 ska det vara?

Hur mycket 2 ska det vara? dl?...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.