Bild på Saffransscones

Saffransscones

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2012-08-07 13:07

Perfekt till söndagsbrunchen....

Här nedan finner ni vårt recept på saffransscones:

Receptet ger

4
st
16 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g smör
  • 250 g Kvarg (Kesella, 1% eller 10%)
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • extra mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula ner smöret med fingrarna. Tillsätt kesella.

  2. Blanda mjölk och saffransarom i en annan bunke. Blanda ned saffransmjölken och rör om så allt blandas

  3. Forma fyra rundbullar av degen och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något och skär ett kryss i bullarna. Nagga lätt med gaffel.

  4. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.