Bild på Turbobröd
Bild på Turbobröd
Bild på Turbobröd
Bild på Turbobröd
Bild på Turbobröd

Turbobröd

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 19:02

 

 

Tips:

Serveras i tunt skurna skivor med ost och marmelad. Mums!

 

 

Receptet ger

2
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vatten
  • 4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 dl sirap
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 100 g nötter eller mandlar
  • 1 msk salt
  • 4 dl krossad vete eller korn
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda samman vatten, youghurt och sirap. Tillsätt apelsinskal, korinter, nötter, salt, vetekross och havregryn. Rör om väl.

  2. Blanda mjölet med bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Rör om ordentligt till en kladdig deg.

  3. Bred ut degen i två smorda bakformar.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 200°C, 50-60 minuter. Om bröden blir mörka kan temperaturen sänkas till 175°C mot slutet av gräddningen.

De är inget turbobröd.

De är inget turbobröd.

Detta bröd kallas för

Detta bröd kallas för turbobröd då det inte behöver jäsas, och går snabbt att röra ihop. Hoppas det smakar. Mvh baka.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.