Bild på Brownie med fluffig chokladganache

Brownie med fluffig chokladganache

Shireen, shireen.se
tors, 2017-07-20 08:36

Det här receptet toppar definitivt alla brownies jag har gjort! Den innehåller en massa choklad och är sådär härligt seg och mjuk samtidigt. Ett tips är att ställa den i kylen över natten, då blir den perfekt hård och så blir det så mycket lättare att skära upp.

Receptet ger

ca 14
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Brownie:

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 st stora ägg
  • 1,5 dl vetemjöl

Rubrik

  • Chokladganache:

Ingrediens

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • Dr. Oetker Frystorkade hallon eller jordgubbar
  • torkade blomblad
  • färska bär

Gör så här

  1. Brownie:

    Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakplåt ca 20x 20 cm med bakplåtspapper.

     

    Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen fint.

     

    Tag bort kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad, strösocker och brun farin.

     

    Rör ner kakao, vaniljpulver och arbeta in ett ägg i taget med en slickepott. 

     

    Blanda till slut ner vetemjölet och rör till en jämn blandning. 

     

    Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen i ca 22-25 min. Låt svalna helt i formen och ställ sedan in i kylen.

     

     

  2. Chokladganache:

    Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

     

    Koka upp grädde försiktigt och häll över chokladen.

     

    Rör runt tills allt är blandat, plasta och ställ i kylen.

     

    När ganachen har satt sig, vispa den fluffig med en elvisp och fyll en spritspåse med valfri tyll.

     

     

  3. Montering:

    Dela brownien efter önskad storlek.

     

    Spritsa chokladganachen och garnera efter önskemål.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.