Bild på Chokladkaka - less is more

Chokladkaka - less is more

Johanna
lör, 2010-05-08 13:59

Otroligt maffig och mäktig chokladkaka. Därav less is more, en skiva räcker! Eller borde räcka...

Receptet ger

1
st
form med löstagbar botten, och med smörade kanter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 600 gram choklad 70 % kakaomassa
  • 400 gram smör
  • 4 st ägg
  • 120 gram strösocker (1 1/3 dl)
  • gräddfil eller glass till servering

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Tillsätt smöret och smält på låg värme. Rör då och då tills allt har smält. Låt stå och svalna.

     

    Blanda ägg och socker med elvisp i en stor skål till tredubblad volym. Vänd ner en fjärdedel av den smälta chokladblandningen med en slickepott. Tillsätt sedan restan av chokladblandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.

     

    Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 170 grader i cirka 8 minuter. Kakan ska bli ganska mjuk, inte fast. Frestas inte att låta kakan vara inne för länge. Ta ut och låt svalna i formen. Servera kakan kall med en klick gräddfil eller en skopa glass,

Jätte god

Det va gott

Extremt mäktig, bland det

4

Extremt mäktig, bland det tyngsta jag varit med om. Men otroligt god!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.