Bild på Kanelkaka

Kanelkaka

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 11:30

Gjord med Lindahls Grekisk yoghurt.

Receptet ger

1
st
1,5 liters form

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gr smör, rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl whiskey, alt punsch
  • smör och ströbröd till formen

Rubrik

  • Fylllning:

Ingrediens

  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel

Gör så här

  1. Rör socker och smör fluffigt. Blanda sedan ner äggen, ett i taget, och därefter yoghurten.

  2. Sikta ihop de torra ingredienserna. Se till att de är ordentligt blandade. Rör ner dem och Whiskyn i smeten.

  3. Blanda kanel och socker till fyllningen.

  4. Häll hälften av smeten i en välsmord och bröad bakform.

  5. Strö över hälften av kanel/sockerblandningen.

  6. Fyll på resten av kaksmeten och strö resten av kanel/sockerblandningen över.

  7. Klicka 2 msk smör i små flingor på kakan.

  8. Grädda kakan vid 175 grader i 45 till 60 minuter. Prova med en sticka och sänk temperaturen ev. något vid behov.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.