Bild på Kryddkaka med rödbetsrasp

Kryddkaka med rödbetsrasp

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-04-09 14:07

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1-2 dl hackade valnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 dl grovrivna rödbetor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175˚C. Smörj och bröa en rund form på ca 2 liter.

  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop ägg, filmjölk och olja. Skala och grovriv rödbetorna.

  3. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är torr. Låt den stå kvar i formen ca 15 minuter.

  5. Stjälp upp kakan på ett galler.

    Tips: Garnera gärna kakan när den kallnat. Rör ihop 1 ask (200 g)färskost med 2 dl florsocker, smaksätt med vaniljsocker eller limesaft.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.