Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn
- 3 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 msk kanel
- 2 krm riven muskotnöt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1-2 dl hackade valnötter
- 3 ägg
- 1 dl filmjölk
- 1,5 dl rapsolja
- 3 dl grovrivna rödbetor
Värm ugnen till 175˚C. Smörj och bröa en rund form på ca 2 liter.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop ägg, filmjölk och olja. Skala och grovriv rödbetorna.
Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är torr. Låt den stå kvar i formen ca 15 minuter.
Stjälp upp kakan på ett galler.
Tips: Garnera gärna kakan när den kallnat. Rör ihop 1 ask (200 g)färskost med 2 dl florsocker, smaksätt med vaniljsocker eller limesaft.