Bild på Pepparmumma

Pepparmumma

Helena Ljunggren
sön, 2010-04-25 07:35

Ett försök som blev riktigt bra. En kladdig kaka med smak av pepparkaka.

Receptet ger

8-10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 50 gram mörk choklad

Rubrik

  • Lingongrädde

Ingrediens

  • 3 dl vispad grädde
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. 1. Smält smöret långsamt i en gryta. Vispa sedan det med socker, direkt i
    grytan. Använd gärna elvisp.

    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
    dom.

    3. Vispa i äggen ett åt gången och avsluta med att vända ner den grovt
    hackade chokladen.

    4. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Ställ in i mitten av ugnen på
    175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig.

    Servera med lingongrädden.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.