Bild på Ryttarkaka

Ryttarkaka

baka.se
ons, 2016-04-06 12:59

Receptet ger

16-20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljsocker

Rubrik

  • Knäckig topping:

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 200 g kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda smöret med ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. 

  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x45 cm) och fördela smeten.

  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Under tiden gör du toppingen.

  4. Blanda smör, socker, grädde och sirap och koka upp. Rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterliggare 1 minut.

  5. Fördela knäcktäcket över kakan och grädda ytterliggare 8-10 minuter. Ta ut kakan och låt svalna något innan du skär den i lagom stora bitar. 

Saknar kokos i receptet

HEjsan!

Hur myket kokos ska det vara i toppingen?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.